برای عنوان کردن بهترین نوع کیفیت صفحه نمایش باید فاکتورهای مهمی را در نظر داشت؛ از جمله آنها میتوان به رفرش ریت یا نرخ تازه سازی خیره کننده، نمایشگرهای تطبیقی روشنتر و همچنین دقیقترین رنگها اشاره کرد که با توجه به توضیحات بالا؛ مابین صفحه نمایشهای سامسونگ میتوان گفت صفحه نمایش Dynamic AMOLED بهترین عملکرد را داراست. صفحه نمایشهای AMOLED یک فناوری نمایشگر پیشرفته هستند که در گوشیهای هوشمند سامسونگ و گوشی داریا باند یافت میشود، AMOLED نوعی از فناوری صفحه نمایش OLED است. علاوه بر این، صفحه نمایش LTPO AMOLED نیز در میان گوشیهای شیائومی از عملکرد بسیار خوبی برخوردار است؛ یک نمایشگر LTPO میتواند به صورت پویا بین نرخهای تازه سازی جابه جا شود، بدون اینکه بخش سخت افزاری اضافی بین کنترل کننده گرافیک و واحد پردازش گرافیکی (GPU) وجود داشته باشد که این مسئله باعث صرفه جویی قابل توجه در عمر باتری میشود.
یکی از بهترین انواع صفحه نمایشها برای گوشی که در گوشیهای Flagship یا پرچمدار استفاده میشود صفحه نمایش داینامیک امولد و سوپر امولد است؛ نمایشگرهای IPS, TFT, LED, OLED در رتبههای بعدی کیفیتی قرار میگیرند، در ادامه به بررسی جزئیات بیشتر میپردازیم.
با توجه به اهمیت بسیار بالای صفحه نمایش در عملکرد کلی دستگاه و رابطه مستقیم آن با میزان درصد رضایت کاربران، باید اعلام کرد که معرفی بهترین صفحه نمایش به خودی خود معنا ندارد؛ چرا که هر یک از صفحه نمایشها ویژگی منحصر به فرد خود را دارند اما به عنوان دسته بندی کلی میتوان رده بندی کیفیت صفحه نمایش گوشی در پاراگراف بالا را معیار قرار داد. در عمده گوشیهای میان رده از صفحه نمایش Super AMOLED استفاده شده که ممکن است با توجه به موارد مختلف از جمله قیمت، سال تولید و دیگر فیچرهای آن، نرخ تازهسازی آنها متفاوت باشد. برای مثال گوشیهای A34 و A54 دارای صفحه نمایش سوپر امولد و رفرش ریت 120 هرتز هستند در حالیکه گوشیهای M32 وA52 با صفحه نمایش سوپر امولد از نرخ تازه سازی 90 هرتز برخوردارند.
از جمله گوشیهایی که دارای صفحه نمایش سوپر امولد هستند میتوان به گوشیهای A34 و A54 از برند سامسونگ و گوشیهای Xiaomi Poco X5 و Realme 10 اشاره کرد. شایان ذکر است که گوشی داریا باند نیز با توجه به برخورداری از صفحه نمایش AMOLED اما از کیفیت بسیار بالایی در نمایشگر گوشی برخوردار است که دارای نرخ تازه سازی 120 هرتز است که کمک می کند تصاویر شفافتر و حرکت روانتر باشد.
TFT مخفف Thin Film Transistor است؛ در این نوع صفحه نمایش از ماتریس فعال مانند AM در AMOLED استفاده میشود. معنای ماتریس فعال به این صورت است که هر پیکسل به صورت جداگانه به یک ترانزیستور و همچنین خازن وصل میشود که در واقع؛ مهمترین نقطهی مثبت پنلهای TFT به پایین بودن هزینه تولید آن و کنتراست بیشتر در قیاس با پنلهای ال سی دی برمیگردد. تولید کردن رنگها و همچنین دید کمتر در ارتباط با صفحه نمایش IPS LCD ( مخفف In Plane Switching ) از موضوعات مهم این مدل نمایشگر است که برای هر پیکسل 2 ترانزیستور در نظر گرفته شده که باعث میشود از کیفیت و کارایی مطلوبی برخوردار باشد.